Jag insåg plötsligt att jag har fem aktiva skrivprojekt som jag behöver kunna hantera och det är utan att ta poesin i beaktande. Jag har försökt mig på Scrivener ett par gånger förut men den där inlärningskurvan är rätt så brant vad gäller det programmet.

Det är inte så intuitivt, vilket märks på alla tutorials på webben, men jag har blivit lovad om och om igen att när jag väl har lärt mig det så kommer jag att älska det. Men, jag har låtit skepsisen råda.

Efter lektörsläsningen tog jag mig i kragen och laddade ner det för fjärde gången och är nu i full färd med att skapa struktur i mina manuskript. Det ska bli tre noveller till om Nora, bokmanuskriptet ska bli ordentligt redigerat och sedan håller jag på med ett teatermanus. Och då har jag inte tagit itu med poesin och sonetterna.

Egentligen älskar jag struktur; det finns något väldigt tillfredsställande med att ha ordning och reda på saker och det är lite det som Scrivener gör. Du får struktur på din text och kan arbeta med en scen i taget för att fylla ut och rensa bort.

Så, med struktur på texten och lektörsanteckningarna vet jag var jag har att göra. Plus leverans av ett gäng erotiska noveller till förlagen också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.