Om mig

Jag var ett lätt barn som liten. Ständigt begravd bland mina böcker som jag slukade långt innan jag kom in i bokslukaråldern. Som 11-åring fick jag min mammas kopia av Selma Lagerlöfs Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige. 

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige gavs ut 1906-1907 och den utgåva jag fick av min mamma hade det lite ålderdomliga språket kvar med flögo, voro och blevo. Språket hindrade mig inte det minsta. Jag sögs in i berättelsen om Nils och Akka, ledargåsen, och det är fortfarande min bästa läsupplevelse.

Det slog mig aldrig att litteratur var något man kunde leva på men tog mig så småningom till universitetet där jag läste språk: svenska, engelska och franska. Under tiden på Stockholms universitet skrev jag min första sonett.

Det tog evigheter innan jag fick tillbaka min sonett men jag glömmer aldrig feedbacken jag fick när jag till sist fick tillbaka den.

Keep writing, you clearly have a gift for it.

Jag lämnade min tilltänkta lärarkarriär, tog en kandidatexamen i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning och vidareutbildade mig inom kommunikation och marknadsföring på IHM Business School och har sedan dess arbetat med ord, skrivande och kommunikation i någon form.

Som författare utforskar jag världen och mänskligheten ur olika perspektiv. Poesin är oöverträffad som genre för att förmedla känslor medan noveller är lite lagom långa. Romanerna ger mig chans att följa karaktärerna under en längre tid och jag vill inte vara utan vare sig poesin eller prosan. Under 2019 arbetar jag därför på en sonettsvit, en roman och ett gäng erotiska noveller. Du hittar dem där du annars hittar e- och ljudböcker.