Jag tycker om nyårslöften. De ger mig en chans att stanna upp och reflektera över året som har gått, blev det som jag ville och hur kommer det sig att det blev som det blev? Jag ser mina nyårslöften mer som riktningar, att det är den här vägen jag vill gå, snarare än att jag ska lova något utan att ha en plan för att faktiskt genomföra dem.

Inför 2019 hade jag fyra nyårslöften

Springa lopp gick det sådär med så 2019 är ett medaljlöst år men skriva, träna och bli publicerad har gått vägen. “Bli publicerad” har överträffat mina vildaste fantasier. Novellerna hos Lust förlag har blivit översatta till sju språk och jag har ett kontrakt på ytterligare tre noveller som jag skriver på för Lusthuset förlag.

Jag har lagt till ett hus på landet på min lista över nyårslöften för 2020 och specificerat lite mer vad gäller mitt skrivande. Solbesvärjelsen vill jag så gärna få höra sjungen av en kör och sedan hoppas jag att tiden räcker till att få sonettsviten och romanen färdiga. Sedan vill jag ha några träningsmedaljer också.

Du får det du väljer

Jag kommer att behöva göra förändringar i vardagen för att det här ska gå i mål. Några steg i den riktningen har jag tagit i och med att jag strukit en del frivilliguppdrag. De var i och för sig viktiga men ska jag hinna skriva och träna i den utsträckning jag vill så måste annat bort. Det kommer inte att gå annars.

Förutom att stryka uppdrag har jag lagt till två saker som leder mig dit jag vill: en crossfit-kurs och en skrivarkurs. Crossfit tränade jag mycket förut och det är en typ av träning som passar mig. Dum i huvudet-träning, mycket utmaningar och många tillfällen att lyckas med det som verkar omöjligt. Dit vill jag tillbaka till.

Det blir en kort 6-veckorskurs på Crossfit Medis för att se om axeln håller. Jag har kört min rehab och fokuserar på stabilitetsträning och aktivering av trapezius nedre delar för att avlasta de övre delarna. Jag håller tummarna för att det ska gå vägen.

Skrivarkursen är en termin där vi ska fokusera på ett skrivprojekt. Det blir bokmanuset som behöver arbetas om. Här håller jag också tummarna för att det ska gå vägen tidsmässigt.

Jag biter efter ganska mycket, det vet jag men jag måste få försöka. Går det inte så får något vänta ett par månader eller ett år men att skriva, träna och springa millopp är saker jag verkligen, verkligen vill få plats med i mitt liv.

Det är bara jag som kan få det att hända

Ibland blir jag avundsjuk och tänker att jag också vill få det som någon annan har. Avundsjukan håller inte i sig så länge när jag inser att jag kan få det jag vill ha. Jag måste bara ta stegen dit, göra plats i vardagen för allt det jag vill ska få plats. Det är upp till mig att få det att hända. Ingen annan kan skriva min bok, ingen annan kan skriva min poesi och ingen annan kan bygga muskler åt mig. Det är upp till mig att få det jag vill ha.

Och jag tänker få det att hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.