Jag har en examen i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning men har aldrig gått en skrivarkurs. Det jag kan om att skriva har gått via trial and error-metoden och som så många andra saker man lär sig på egen hand så räcker kunskapen bara så långt.

Det spelar ingen roll om det är matlagning, krukmakeri eller att skriva. Du kommer att komma till en punkt där du behöver någon som kan utmana dig och visa dig hur du ska göra för att komma vidare. Jag tror att jag är där nu.

Novellerna är tillräckligt korta för att jag ska kunna hålla saker i huvudet och sonetterna för att jag bara använder mig av den engelska sonetten som bas. Jag kan liksom inget mer och jag vill kunna mer. Jag vill kunna mer om själva hantverket, metoder och knep. För de finns i skrivandet.

Det är ett hantverk precis som vilket annat yrke som helst och jag är så glad att jag har tagit mig så långt utan att egentligen ha några teoretiska kunskaper i bagaget men nu vill jag ha det. Jag vill ha fler verktyg i verktygslådan helt enkelt. Fördjupa mig i skrivandet.

En heltidskurs på universitetet hade ju varit toppen men jag har 3 barn, en katt och en hundvalp och ett hus jag snart vill köpa så det får bli en annan variant där jag samtidigt kan arbeta på heltid. Semesterdagar får pytsas ut och andra engagemang får jag dra ner på för att få plats med det här som jag verkligen, verkligen vill göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.