Om internationella kvinnodagen och de normer och förväntningar som fortfarande begränsar oss. Eller om kvinnors sexualitet som inte riktigt får finnas.

Så. Förlagskontrakt! Woop woop, superkul, äntligen och allt det där. Lusthuset förlag, erotiska noveller. Så rolig genre att skriva och det behövs bra, välskriven erotisk litteratur för är det någon kroppsdel som ska stimuleras så är det hjärnan.

Men ändå. Lite skämmigt va? Vad kommer folk att säga? Kommer jag att få mejlen nedlusad av kukbilder? Förföljd av galningar som smyger efter mig i buskarna på väg hem från tåget?

Så jag svarar att “Jo, jag vill skriva under pseudonym.”, när förlaget frågar om jag vill skriva under pseudonym eller under eget namn. Väljer pseudonym, sätter upp en webbplats, skapar diverse konton på sociala medier för låtsaskaraktären.

Men det skaver att ha en pesudonym. Jag brukar inte gömma mig eller värja för det som är jobbigt. Jag har varit öppen med det mesta som hänt i mitt liv från skilsmässa till ny man med spelmissbruk i bagaget. Hade jag haft tid hade jag suttit med i en paneldebatt om samtycke under Prideveckan. En pseudonym är inte jag.

Dessutom håller jag på att gå under. För vem har tid att Instagramma och blogga och ta hand om barn och sköta vardagsjobbet och skriva något nytt och redigera bokmanuset som pockar på uppmärksamhet och skriva en sonett och…och…och. Var ska jag lägga det här? Pseudonymkontot, företagskontot eller det egna?

Så jag skrev till förlaget. “Kan vi ändra pseudonymen till mitt eget namn?” Det råkade sammanfalla med Internationella kvinnodagen och även om det inte var meningen så var det ett väldigt bra sammanträffande.

För, fuck it! Det är 2019. Kvinnor är sexuella. Vi kan vara sexuella varelser och samtidigt vara mammor, yrkesarbetande, vänner och allt det andra som är vi. Sexualiteten begränsar oss inte. Den är en del av oss.

Jag tänker inte gömma en del av det som är jag. Jag skriver. Ibland skriver jag erotik.

Deal with it.

2 kommentarer

 1. Heja heja!
  Jag vet precis hur du känner dig. Jag bloggar öppet om sex och kan inte tänka mig att göra annat. Och inte har jag fått ta emot några konstiga bilder från läsare eller så, men några (än så länge) oskyldiga förfrågningar från läsare – manliga sådana har jag fått.
  Och precis som du – det är väl klart att det ska vara ok i samhället att skriva om erotik och att skriva om att en gillar sex, eller erotiska noveller, eller annat.
  Det har för mig inneburit att jag har blivit bortvald vid ett uppdrag då jag av den kvinnliga beställaren ansågs för utmanande då jag skriver öppet om sex. Gah – gör mig ledsen och arg och samtidigt mer bestämd i att vara kvar i min öppenhet.
  Kul att ha hittat till dig!

  1. Ja, jag har möjligen något uppdrag jag skulle kunna bli bortvald ifrån men skulle det hända så har jag inga problem med att ta den debatten. Dessutom gillar jag ju debatter och vill någon diskutera det (o)rimliga i att kvinnors liv ska begränsas i någon form på grund av whatever så ställer jag gärna upp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.